ISPARTA-BHA

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 3-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Isparta II. Turizm ve Gastronomi Fuarına yönelik basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, bu yılki fuarın geçen yıla göre çok daha büyük bir katılımla geçmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti. 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından koordine edilen, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve paydaş kurumların destekleriyle düzenlenen Isparta II. Turizm ve Gastronomi Fuarı, bu yıl 3-6 Ekim tarihlerinde Gökkubbe Fuar Alanı’nda ziyaretçilere kapılarını açacak. ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’in fuara ilişkin düzenlediği basın toplantısına Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede de eşlik etti. 
Geçen yıl yaklaşık 40 bin misafirin ağırlandığı fuarda, bu yıl ki hedefin 60 binin üzerine çıkmak olduğunu vurgulayan ITSO Başkanı Metin Çelik, başta Isparta halkı olmak üzere çevre illerden vatandaşları da fuara davet etti.   
Başkan Çelik Isparta’nın doğa, spor, sağlık, kültür ve inanç turizmi ile gastronomi alanındaki zenginliklerini vurgulayarak, bu fuarın Isparta’nın güzelliklerini tanıtma açısından büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. “Amacımız, Isparta’nın tüm değerlerini hem yerel halkımıza hem de komşu illere tanıtmak,” diyen Başkan Çelik, fuar kapsamında çeşitli konferanslar, paneller ve etkinlikler düzenleneceğini söyledi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun büyük desteğiyle bu yıl yaklaşık 80 aşçının katılımıyla gastronomi şovlarının da gerçekleşeceğini duyuran Çelik, bu etkinliklerin Isparta’nın gastronomi alanındaki zenginliklerini ön plana çıkaracak önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ayrıca, Isparta Valiliği, Belediyesi ve üniversitelerin fuara verdikleri desteklerin altını çizen Çelik, yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekti.
FUAR ALANINA ÜCRETSİZ ULAŞIM
Fuara ulaşım kolaylığı da sağlanacak; halk otobüsleri, saat 11.00’den itibaren fuar alanına ücretsiz seferler düzenleyecek. Bu konudaki desteklerinden dolayı Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine de teşekkür eden Başkan Çelik, ziyaretçilerin Kavaklı Cami önünden otobüslerle fuar alanına ulaşabileceklerini belirterek, tüm Ispartalıları ve çevre illerden gelen misafirleri fuara davet etti, “Bu yıl fuarımızın daha düzenli, kaliteli ve görsel olarak zengin geçmesini umut ediyoruz” dedi.