Derşah NAR / MERSİN- BHA

Mersin Devlet Opera ve Balesi, 2024-2025 sanat sezonunun açılışını görkemli bir konserle kutladı. Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleşen bu büyüleyici etkinlik, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle kapalı gişe olarak tamamlandı.

Protokol ve Sanatseverlerden Yoğun İlgi

Açılış konserine Mersin Vali Yardımcıları Ahmet Gazi Kaya ve Murat Çağrı Erdinç, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da katılarak etkinliğe destek verdi. Salonu dolduran sanatseverler, sezonun açılışında Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin başarılı performansını büyük bir coşkuyla izledi.

Sanat Yönetimi ve Unutulmaz Performanslar

Konserin reji yönetmenliğini Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Serbülent Biçer üstlendi. Orkestra, Şef Tulio Gagliardo Varas yönetiminde kusursuz bir performans sergilerken, koro şefliğini Anıl Aydın üstlendi. Dans koreografisi ise Ender Üçdemir’in imzasını taşıdı ve seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Sahne Tasarımı ve Solistler

Kostüm tasarımında Hatice Kaptı, ışık tasarımında Tarı Deniz, video-projeksiyon alanında ise Umut Özdemir’in emeği dikkat çekti. Gecede birbirinden yetenekli solistler sahne aldı:

Soprano: Ecem Yazoğlu, Simge Büyükedes ve Sevinç Demirağ

Mezzosoprano: Nihan Çetin Aydın ve Asude Karayavuz

Tenor: Bülent Bezdüz ve Aydın Uştuk

Bariton: M. Ali Tutar

Bas: Hasan Berk ve Tuncay Kurtoğlu

Her biri sergiledikleri performansla izleyicileri büyüledi ve sezonun ne kadar iddialı geçeceğinin sinyallerini verdi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin bu görkemli açılışı, yeni sezonda sanatseverlere birbirinden güzel etkinlikler sunacağının habercisi oldu.