ANKARA-BHA

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, “Biz her türlü formüle açığız fakat DEVA ile olması gereken birleşmedir. Bu, bizim birinci önceliğimizdi” ifadelerini kullandı. DEVA Partisi’nin “birleşmeden ziyade grup” ifadesini kullanmasının ardından, kongrelerini bekleme kararı aldıklarını belirtti. Davutoğlu, siyaset alanında hiçbir sürecin asla sona ermediğini vurguladı.

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama yılının açılışına katılan Davutoğlu, birleşmelerle ilgili gelişmeleri ve durumu gazetecilere aktardı.

Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmelerine şunları ifade etti:

“Netleşmesini çok istedik. İyi niyetle de Sayın Babacan’la görüştük ama kendisi kamuoyuna birleşme dediği için birleşme odaklı bir görüşme yaptık biz. Bizim grubumuz var zaten şu anda, o grup devam ederken yeni bir grup çalışması çok uygun değil ama birleşme… Çatı gruba da hazırız ama bizim şu anda grubumuz olan Saadet Partisi’yle ve diğer partilerle konuşulması lazım. Biz her formüle açığız ama DEVA ile olması gereken birleşmedir. Birinci önceliğimiz oydu. O konuda DEVA Partisi, ‘birleşmedense grup’ deyince DEVA Partisi’nin kongresini bekleme kararı aldık. Sonrasında bakacağız. Siyasette hiçbir süreç bitmez.”