İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını, 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Beş gün sürecek programda İstanbullular, konserler, atölyeler ve söyleşilerle dolu bir kutlama maratonu yaşayacak. Etkinlikler, 6 Ekim’de Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenecek ünlü sanatçı Melek Mosso’nun konseriyle son bulacak. Aynı gün, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım hizmeti de ücretsiz olarak sunulacak.

featured

ANKARA-BHA

İBB, şehrin farklı noktalarında kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyecek. Taksim Maksemi Cumhuriyet Müzesi, Anadolu Hisarı, İBB Atatürk Müzesi, Artİstanbul Feshane ve Beşiktaş Meydanı, konserler, atölyeler ve söyleşilere ev sahipliği yapacak. Tarihseverler, tarihçi Emrah Safa Gürkan’ın 5 Ekim’de Beyoğlu Sineması’nda vereceği “Milli Mücadele ve İstanbul: İşgalden Kurtuluşa” başlıklı söyleşisiyle İstanbul’un kurtuluş sürecine dair derinlemesine bir bakış elde edecek.

Müzikseverler ise Dilek Türkan’ın 6 Ekim’de Metrohan’da gerçekleştireceği “İstanbul Şarkıları” konserinde İstanbul’un müzikal mirasını dinleme fırsatı bulacak.

Kutlamalar kapsamında, 6 Ekim günü toplu ulaşım, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine ücretsiz olacak.

İstanbul kurtuluşunu 5 gün boyunca kutlayacak!