Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sivas’ta görev yapan basın mensupları SCÜ Mihmandar Uygulama Oteli’nde bir araya geldi.

Rektör Şengönül, Göreve yeni geldik. Yavaş hareket ediyoruz, bu bazı kesimlerce yanlış anlaşılabilir ama acele etmiyoruz. Ekibimizle bu hizmeti layıkıyla yapmaya çalışacağız. Senato’da hocalarıma da söyledim; eski yönetim yeni yönetim anlayışımız yok. Hepimiz, bütün akademisyen hocalarımız bu üniversitemizin hocasıdır. Biz bayrağı daha üst yerlere çıkarmaya çalışacağız.” dedi.

“ESKİ YÖNETİM, YENİ YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ YOK”

Düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Rektör Şengönül, “bizler hiçbir gizli ajandamız olmadan tamamen devletimize, şehrimize ve üniversitemize hizmet sunmaya geldik” dedi.

Basın toplantısına icabet eden basın mensuplarına teşekkür eden Şengönül, yerel ve ulusal basın kuruluşlarına büyük önem verdiklerini, her türlü eleştiriye açık olduklarını, aynı zamanda da her türlü desteği ve katkıyı da beklediklerini ifade etti.

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, SCÜ kampüsü içerisinde inşaatı devam eden 191 bin metrekare alana inşa edilen, yeni hastane binası hakkında bilgeler vererek şunları ifade etti. “Aldığımız ilk bilgilere göre 2025 yılının sonlarına doğru tamamlanmasını hedefliyoruz. Daha sonrasında ise taşınma işlemleri ile halkımıza bir an önce hizmet vermeye çalışacağız. Bu konu üzerinde hassas olarak duruyoruz. Burada sadece hastanemizin yeniliği önemli olmakla birlikte, hastanemizin alet, edevat ve tüm ekipmanlarının en kalitelisini temin ettik. Sadece bu bölgenin değil Sivas’ın İç Anadolu’nun da bir sağlık üssü olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu hedefimizi Sağlık Bakanımıza ilettik. Hastane binası toplam 191 bin metrekare alana inşa edildi. İnşaatın yüzde 70’lik kısmı tamamlanmış bulunuyor. İçerisinde 40 ameliyathane, 273 yoğun bakım ünitesi, 964 yatak, toplamda açık ve kapalı olmak üzere 1901 araç otoparkı ile inşallah 2025’in sonlarına doğru inşaatın bitirilmesi hedefleniyor” şeklinde konuştu.

“ESKİ YÖNETİM, YENİ YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ YOK”

Üniversiteyle şehir arasında uyum içerisinde çalışmayı hedeflediklerini dile getiren Şengönül, “Göreve yeni geldik. Yavaş hareket ediyoruz, bu bazı kesimlerce yanlış anlaşılabilir ama acele etmiyoruz. Ekibimizle bu hizmeti layıkıyla yapmaya çalışacağız. Senato’da hocalarıma da söyledim; eski yönetim yeni yönetim anlayışımız yok. Hepimiz, bütün akademisyen hocalarımız bu üniversitemizin hocasıdır. Layıkıyla, liyakatiyle bu işi yapan hocalarımızı titizlikle seçmeye ve kadromuzu oluşturmaya devam ediyoruz. Bunda da emin adımlarla ilerleyeceğiz ama biraz yavaş hareket ettiğimizi biliyorum. Hocalarımızı teşvik etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda da akademik ve proje bakımından üniversitemizi üst düzeylere getirmeye çalışacağız. Buraya kadarki emeklerinden dolayı bir önceki yönetime, daha önceki yönetimlere ve bu süreçte emeği geçen tüm hocalarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Biz bayrağı daha üst yerlere çıkarmaya çalışacağız. Üniversiteyle ilgili yıllardır söylenen başka bir husus; Sivas şehriyle üniversitemizin ayrıldığı, Kızılırmak’ın set olarak çekildiği. Sivas halkımızın böyle bir söylemi var. Çalışanların, esnafımızın, sanayicimizin bu şekilde bir söylemi var. Biz Kızılırmak’ı birbirimizi birleştiren köprü olarak bir nehrimiz olarak değiştirmeyi planlıyoruz. Biz halktan ayrı olamayız. Benim annem Sivas merkezde yaşıyor, ailem orada. Üniversiteyi Sivas şehrinden ayrı tutamayız. Böyle bir algı varsa kıracağımızı söylüyorum, bu da önemli hedeflerimizden birisi.”

Rektör Şengönül, 5 gün süren bahar şenliklerinin bu yeni dönemde yapılacağına vurgu yaparak, bahar şenliklerinin 3 günü üniversite kampüsünde, 2 gününün ise şehir merkezinde gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Rektör Şengönül, Üniversitede 41 bin 386 öğrencinin merkezde eğitim gördüğünü, 7 bin 342’sinin ilçelerde, 4 bin 309 kişinin yüksek lisans yaptığını 3 bin 699 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim aldığını sözlerine ekledi.

Gerçekleşen basın toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Öztürk ile Genel Sekreter Doç. Dr. Yüksel Aydın da katıldı.