ANKARA-BHA

Toplantı öncesinde işçilere, Meclis’e girişleri engellendi ve bazıları dışarı çıkarılmaya çalışıldı. Ancak bir süre sonra içeri girmeyi başaran işçiler, iş yerlerinde karşılaştıkları sorunları ve devam ettirdikleri eylemleri aktardı.

“Patronların keyfi yasaların üstünde”

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, basın toplantısında, “Meclis’in kapılarının işçilere kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Meclis, işçi ve emekçilerin mücadelesinin bir alanı olmalıdır. Ülkenin dört bir yanında direnişte olan işçiler birlikte çok şey öğreniyor, ama görüyoruz ki patronların çıkarları yasaların üstünde” ifadelerini kullandı.

“Meşru yollarla mücadele edeceğiz”

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ise, “Sermayenin talepleri bitmiyor. Çalışma yaşamının esnekleştirilmesi, kıdem tazminatının gasbı gibi işçilerin kazandığı hakların geri alınması için ciddi hazırlıklar yapılıyor. Asgari ücret açlık sınırının altında. İşçiler nasıl geçinecek? Bu iktidar, işçilere yoksulluktan başka bir şey veremez” dedi. Aslan, sendikal hakların sermayenin iki dudağının arasında kalmış durumda olduğunu vurguladı.

Fernas Maden İşçisinin Mesajı

Manisa’dan 8 gün boyunca yürüyerek gelen Fernas Maden işçisi Halit İleri, “Ankara’ya muhatap bulmak için geldik. Meclis kapısında durdurulduk, ‘yasak’ dediler. Eğer bu Meclis işçilere kapalıysa, girişe ‘Holding Meclisi’ yazsınlar” şeklinde konuştu. İleri, haklarını almadan dönmeyeceklerini de ekledi.

Polonez işçisinden destek mesajı

76 gündür eylemde olan Polonez işçisi Nuh Kaya, “Direndiğimiz için saldırıya uğruyoruz. İktidarın İlçe Başkanı, ‘Ben size iş bulurum’ diyor. Biz namusumuzla çalışan insanlarız. Amacımız para değil, onurumuz. Bu mücadele, sadece Polonez’in değil, tüm işçilerin sesi olarak burada devam edecek” dedi.