Tarım Müdürlüğü, hayvan gübresinden biyogaz üretimi için harekete geçti

Özkan Karakaya/ARDAHAN-BHA

Ardahan İl Tarım ve Orman müdürü Muhammet Fatih Cineviz’in Afyonkarahisar iline yaptığı ziyarete, SERKA Koordinatörü Ahmet Mücahit Köksoy, Tarım Müdürlüğü Makam Danışmanı Ali Cihat Toydemir, K.T.V. Şube Müdürü Akın Saraçoğlu’da eşlik etti.

Heyet, Afyon Enerji ve Gübre Üretim şirketi müdürü Dinçer Işılak’tan tesislerdeki biyogaz ve gübre üretimi hakkında bilgi aldı. 2011 yılında 50 bin metrekare alan üzerine kurulu ‘’Afyon Biyogaz Enerji Santrali’’ projesi 2014 yılında tamamlanarak, Türkiye’nin en büyük bitkisel ve hayvansal kaynaklı biyokütle enerji tesisi haline geldi.

Afyon Biyogaz Enerji santrali ne Kadar elektrik üretiyor?

Afyon Enerji firmasına ait santral 4,02 MWe kurulu gücü ile Türkiye’nin 98. büyük Biyogaz Tesisi’dir. Afyon Biyogaz Enerji Santrali ortalama 24.037.504 kilovatsaat elektrik üretimi ile 6.618 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Afyon Biyogaz Enerji Santrali sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 8.047 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.