MERSİN-BHA

Geniş katılım

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, dekanlar, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Panel, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panel konuşmaları

Panelin açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Mersin Üniversiteler Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özbilen yaptı. Ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan’ın moderatörlüğünde, Filistin ve Ortadoğu’daki gelişmelerin ele alındığı oturumlara geçildi.

Konuşmacılar arasında yer alan Dr. Mustafa Erim, İsrail-Filistin meselesine tarihsel bir bakış sundu ve Yahudilerin Kudüs’teki yurt kurma sürecini anlattı. Doç. Dr. Buğra Sarı, Hamas’ın direniş mücadelesine dikkat çekerken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun meşruiyetini yitirdiğini belirtti. Dr. Kaan Kutlu Ataç ise Ortadoğu’nun jeopolitik önemi ve İsrail’in bölgedeki stratejik konumunu değerlendirerek, bu gelişmelerin Türkiye’nin milli güvenliği üzerindeki etkilerine vurgu yaptı.

Soru-cevap ve kapanış

Panel, katılımcıların soruları ile interaktif bir şekilde devam etti. Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, etkinlik sonunda konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti ve toplu fotoğraf çekimiyle panel sona erdi.