TRT, Anadolu Ajansı gibi birçok ajans ve ulusal gazetelerde görev yapan Antalya’nın sevilen isme Gazeteci Vedat Özkeleş hayatını kaybetti.

Meslek hayatına Antalya’da başlayan ve birçok kurum ve kuruluşlarda aktif görev alan 60 yaşındaki tecrübeli gazeteci Vedat Özkeleş hayatını kaybetti. Evli ve bir çocuk babası olan gazeteci Özkeleş’in acı haberi sevenlerini yasa boğdu. Öte yandan Özkeleş’in KOAH hastalığı ile mücadele ettiği biliniyordu.

VEDAT ÖZKELEŞ KİMDİR?

1964 Ankara’da dünyaya geldi.. Babasının memuriyeti nedeniyle 1973 yılında Antalya’ya geldi. Antalya Barbaros ilkokulu, Merkez Ortaokulu ve Endüstri Meslek Lisesi Motor bölümünü bitirdikten sonra 1981 yılında Akdeniz gazetesinde gazeteciliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Antalya Ekspres, Antalya, Bulvar, Milliyet, Güneş ve Hürriyet Gazetelerinin Antalya Bürolarında Muhabir olarak çalıştı. Daha sonra Hürriyet Gazetesi Ankara bürosunda bir süre çalıştıktan sonra İstanbul’da Tercüman gazetesinde görev yaptı. Sonra Anadolu Ajansına girdi ve Antalya Bürosunda Muhabir olarak çalışırken Ankara’ya atandı. Bir süre de Ankara’da Anadolu Ajansında çalıştı 1993 yılında Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü olarak atandı. 1994 yılında Anadolu Ajansından istifa ederek TRT’de göreve başladı. Ankara’da Dış Yayınlar Dairesinde Muhabirlik yaptı. Bu arada TRT Türkiye’nin Sesi Radyosuna haftalık bir haber program hazırladı. Bu arada daha önce bitirdiğim 2 yıllık yüksek okula ek olarak bir de 4 yıllık İşletme Fakültesi bitirdi. Ardından Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığı Psikoloji Harekat Daire Başkanlığınca düzenlenen Psikolojik Harekat 18. Dönem Subay Temel Kursuna katıldı ve sınava girerek mezun oldu. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen kameramanlık kursuna katıldı. TRT Haber Dairesi Başkanlığı Merkez Haberler Müdürlüğünde İstihbarat Editörü olarak bir süre Müdür Yardımcılığına vekalet etti. 2004 yılında kısa bir süre de TRT Trabzon Haber Müdürlüğü vekaleti de yaptıktan sonra yine 2004 yılının sonlarında TRT Antalya Haber Müdürlüğü görevine atandı. Halen bu görevi yürütüyor. 1986 ve 1988 yıllarında Antalya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği yarışmalarda Fotoğraf ve Foto röportaj dallarında iki kez yılın başarılı gazetecisi seçildi. Merkezi Ankara’da bulunan Gazeteciler Cemiyeti, merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Cumhurbaşkanlığı Başbakanlık Muhabirleri Derneği, Güvenlik ve Yargı Muhabirleri Derneği ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Radyo Televizyon Çalışanları Vakfı üyesiyim. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneğinde Genel Saymanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Ayrıca Güvenlik ve Yargı Muhabirleri Derneğinin de Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Evli ve bir erkek çocuk babası.