"Ebedi Birlik" Gençlik Kamu Birliği'nin kurucusu ve başkanı Şahin Aliyev, 28 yıllık deneyime sahip ACCORD'un girişimi olan Küresel Barış'ın davetlisi olarak "Küresel Barış | Gıda Güvenliği Zirvesi"nde Azerbaycan'ı temsil etti. Konuşmasında Azerbaycan'ın barışçıl konumu ve COP29'un konularına vurgu yaptı. Zirvede Uganda, Etiyopya, Bolivya, Hindistan, Panama, Irak, Lübnan, Pakistan, Mısır, Meksika ve ABD'den temsilciler de yer aldı.

featured

ANKARA-BHA

“Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliği’nin kurucusu ve başkanı Şahin Aliyev, Birleşmiş Milletler (BM), Afrika Birliği (AU) ve Bölgesel Ekonomik Topluluklar (REC) ile yakın işbirliği içinde, 28 yıllık deneyime sahip ACCORD’un bir girişimi olan Küresel Barış’ın davetlisi olarak Azerbaycan’ı temsil etti. Aliyev, “Küresel Barış | Gıda Güvenliği Zirvesi”nde konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasında, Azerbaycan’ın barışçıl konumunu, Bağlantısızlar Hareketi başkanlığı sırasındaki rolünü ve Azerbaycan’da düzenlenecek COP29’un konularını vurguladı. Ayrıca, etkinliğin konusu olan Gıda Güvenliği konusunda Azerbaycan’ın tutumunu dile getirdi.

Zirvede, Azerbaycan’ın yanı sıra Uganda, Etiyopya, Bolivya, Hindistan, Panama, Irak, Lübnan, Pakistan, Mısır, Meksika ve ABD’den temsilcilerin de konuşma yaptığı belirtildi.

Şahin Aliyev, Küresel Barış Gıda Güvenliği Zirvesi’nde Azerbaycan’ı temsil etti