ANKARA-BHA

Sağlık Bakanlığı, kamuoyunda “yenidoğan çetesi” olarak bilinen ve bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen kişilerle ilgili yürütülen soruşturmada hukuki yaptırım sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen operasyonla söz konusu olayın tespit edildiği ve gerekli cezai işlemlerin uygulandığı belirtildi. Olayın adli makamlara iletilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı, ilgili hastanelerin faaliyetleri hakkında inceleme başlattı ve hukuki yaptırım süreçlerini devreye aldı.

Açıklamada, “Sağlıkta illegalite ve kötü uygulamalara izin vermeyeceğiz. Sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler nedeniyle töhmet altında kalmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi. Bakanlık, yargı sürecinin sonuna kadar konunun takipçisi olacağını vurguladı.