İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 19 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve toplam can kaybının 42 bin 519’a yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısının ise 99 bin 637’ye ulaştığı bildirildi.

featured

ANKARA-BHA

İsrail’in saldırıları özellikle Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerinde yoğunlaşırken, bölgedeki gerilim 379 gündür devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun saldırıları sırasında 91 kişinin de yaralandığını belirtti.

Bakanlık açıklamasında, saldırılar sonucunda enkaz altında ve yol kenarlarında kalan ölülerin olduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin bu bölgelere erişmekte zorluk çektiği ifade edildi. Gazze’de, hayatını kaybedenlere ulaşmak ve yaralılara müdahale etmek için yapılan kurtarma çalışmaları, çatışma koşulları nedeniyle büyük ölçüde sekteye uğruyor.

İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik operasyonlarını sürdürdüğü için bölgede “savaş durumu alarmı” uygulamasına devam ediyor. Son saldırılar, bölgedeki gerilimin daha da artmasına ve insani durumun daha da kötüleşmesine yol açtı. Enkaz altındakilere ulaşılamaması ve sağlık hizmetlerinin aksaması, Gazze’deki krizin derinleşmesine neden oluyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bini aştı