İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, önümüzdeki hafta Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Crosetto, Türkiye'nin Orta Doğu ve Akdeniz'deki stratejik rolüne vurgu yaparak, iki ülke arasındaki savunma iş birliğini güçlendirme amacı taşıdıklarını belirtti.

featured

ANKARA-BHA

G7 ülkelerinin savunma bakanları, Napoli’de uluslararası güvenlik meselelerini ele almak üzere bir araya geldi. Toplantının ardından konuşan ev sahibi Crosetto, G7’nin küresel güvenlik sorunlarına karşı ortak bir duruş sergileme iradesini yinelediklerini ifade etti.

Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak, “Türkiye’nin, özellikle Filistin polis güçlerinin eğitimi için Carabinieri (Jandarma) ile birlikte yürütülen çalışmalarda önemli bir aktör haline geldiğini” dile getiren Crosetto, Türkiye’nin Orta Doğu ve Afrika’daki önemine dikkat çekti. Ayrıca, Libya ve Somali gibi ülkelerde de Türkiye’nin kilit bir muhatap olduğunu vurguladı.

İsrail ve Lübnan’a yapmayı planladığı ziyaretlere de değinen Crosetto, bölgedeki gelişmeleri yakından takip edeceklerini belirtti. G7 toplantısında Lübnan’daki durumu değerlendirdiklerini ve UNIFIL’in (Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü) varlığının sürdürülmesi gerektiğini konuştuklarını aktardı.

Crosetto, Gazze’deki duruma ilişkin olarak ise acil ateşkesin sağlanması, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımların artırılması gerektiğini vurguladı. İtalya’nın, İsrail ve Filistin için iki devletli çözümün önemini desteklediğini de sözlerine ekledi.

İtalya Savunma Bakanı Crosetto, gelecek hafta Türkiye’yi ziyaret edecek