Yıldırım Belediyesi, sıfır atık uygulamaları kapsamında geçtiğimiz yıldan bu yana 580 kilogram zirai ilaç atığını toplayarak imha noktasına gönderdi.

featured

BURSA-BHA

Bursa’da Yıldırım Belediyesi, çevre koruma ve farkındalık oluşturma amacıyla yürüttüğü sıfır atık uygulamaları çerçevesinde, geçtiğimiz yıldan bu yana 580 kilogram zirai ilaç atığını toplayarak imha noktasına gönderdi.

İlçenin dört farklı noktasına yerleştirilen zirai ilaç ambalajları toplama konteynerleri aracılığıyla, toplanan zirai atıklar ilgili lisanslı firmaya iletiliyor.

Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve geri kazanılabilir atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanmasını sağlayan çeşitli uygulamalarını sürdürüyor. Sıfır atık uygulamaları kapsamında kırsal alanlara yerleştirilen zirai ilaç atık toplama konteynerleri, çiftçilerin kullandığı bitki koruma ürünleri ambalaj ve atıklarının toplanmasına olanak tanıyor. Yıldırım Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz yıldan bu yana bu konteynerlerden topladıkları 580 kilogram zirai ilaç atığını ilgili lisanslı firmaya ulaştırıyor.

Bursa Yıldırım’da 580 kilogram zirai atık imha edildi