Bahçeli'nin Meclis’teki grup toplantısında çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Öcalan’a çağrı yaparak “Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin” sözlerine Erdoğan'dan "Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Hep birlikte terörün olmadığı bir ülkeye inşa edelim istiyoruz." değerlendirmesi geldi.

featured

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. T terörün olmadığı bir Türkiye inşa etmek istediklerini söyleyen “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz.” dedi.

Erdoğan, “İç cephemizi kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. 85 milyona gelin, bir olalım olalım diyoruz” ifadelerini kullandı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüne ilişkin ilk açıklamasını da bu toplantıda yapan Erdoğan, FETÖ’yle mücadelenin örgüt tamamen tasfiye oluncaya kadar süreceğini belirtti.

Erdoğan kamuoyu tarafından istifası istenen Sağlık Bakanı Memişoğlu’na ise desteğini açıkladı. Erdoğan Yenidoğan Çetesi soruşturmasının bizzat takipçisi olacağını da bildirdi.

Erdoğan’dan Bahçeli’nin açıklamalarına ‘Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresi’ değerlendirmesi