MUĞLA-BHA

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinasyonunda, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Marmaris Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası, Muğla Ticaret Borsası, Muğla Teknopark A.Ş. işbirliğinde GEKA desteği ile hayata geçirilen Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi Apimuğla çalışmalarına hız kattı.

Apimuğla kapsamında Muğla Teknopark bünyesinde kurulan Ar-Ge Merkezinin hazırlamış olduğu ilk proje Liyofilize Arısütü Kapsül Projesi Teknopark tarafından kabul edildi. 22 Ekim Salı günü Muğla Teknopark’ta gerçekleştirilen törende MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Karakuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Vakfı Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz ve Muğla Tarım İl Müdürü Barış Saylak hazır bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, “Proje ortaklarımız ve Kalkınma Ajansımız ile yürüttüğümüz çalışmalar sonuç kazandı ve Ar-Ge Merkezimizde üretime başladık. Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezimizde mevcutta piyasada bulunan altı ürünün yansıra altı yeni ürün üzerine çalışılıyor. Bunların ilki olan Liyofilize Arısütü Kapsül Projesini Muğla Teknopark’a sunduk. Projemiz kabul edildi. Bundan sonraki aşamada uzmanlar tarafından içerik detaylandırılacak ve bakanlığın onayına sunulacak ve üretime başlanacak. Şu aşamada marka çalışmalarımız devam ediyor. Projeye inanan ve destek veren tüm kuruluşlara, Valiliğimize, Muğla Odalarına, Muğla Vakfına tüm paydaşlarımıza ve Ar-Ge çalışmasında destek veren tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.