Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme listesine 58'i yerli üretim olmak üzere toplam 61 ilacın eklendiğini duyurdu. Bu yeni düzenleme ile Ocak-Ekim 2024 döneminde geri ödeme kapsamına alınan ilaç sayısının toplamda 397'ye ulaştığını belirten Işıkhan, geri ödeme listesindeki toplam ilaç sayısının ise 8 bin 786’ya çıktığını ifade etti.

featured

ANKARA-BHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 61 yeni ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, X resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu ilaçlardan 58’inin yerli üretim olduğunu belirtti. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 58’i yerli üretim olmak üzere 61 ilacı daha geri ödeme listesine dahil ediyoruz. Böylelikle vatandaşlarımıza daha etkin hizmet sunmak için bu yılın ocak-ekim ayları döneminde 397 adet ilacı geri ödeme kapsamına aldık. Geri ödeme listelerimizde yer alan ilaç sayımızı toplamda 8 bin 786’ya çıkardık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.”

Bakan açıkladı: 61 ilaç geri ödeme listesine alındı