Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan’daki BRICS Zirvesi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamalarda, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının seçilmiş olmasını “manidar” bulduğunu vurguladı. Erdoğan, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarla gereken cevabın verildiğini belirterek, saldırının Suriye’den bir sızma hareketi olarak geliştiğini ifade etti.

featured

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının seçilmiş olmasını “manidar” bulduğunu belirterek, teröristlerin yalnızca bir kuruluşu değil, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef aldığını vurguladı. Kahraman güvenlik güçlerinin, TUSAŞ’ı, yani Türkiye’nin aydınlık geleceğini savunmak için canlarını feda ettiğini söyleyen Erdoğan, saldırıda 5 şehit verildiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu ifade etti. Yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, terörle mücadele kararlılığının devam edeceğini ve bunun kaynaklarını yok etme politikalarının süreceğini belirtti.

Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın’ın saldırının ardından Ankara’ya döndüğünü, güvenlik güçlerinin teröristlere anında müdahale ederek, saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristi etkisiz hale getirdiğini aktardı. Saldırının Suriye’den bir sızma hareketi olarak geliştiğini ve gece boyunca 40 ayrı noktaya operasyon yapıldığını söyledi.

Türkiye’nin terörle mücadelesinde kesinlikle taviz vermeyeceğini vurgulayan Erdoğan, terörü kaynağında yok etme politikalarını sürdüreceklerini ifade etti. PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin yalnız kalacağını ve ABD’nin bölgeden çekileceği tartışmalarının süregeldiğini belirtti. Erdoğan, Amerika’nın bölgedeki terör örgütlerini kendi çıkarları için kullandığını ve Türkiye’nin kendi topraklarının koruyucusu olacağını sözlerine ekledi.

Erdoğan: TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı, Suriye’den sızma hareketiyle gerçekleşti