DERŞAH NAR / MERSİN-BHA

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyon, dolandırıcılara darbe vurdu. Teknik ve fiziki takip sonucunda Tokat, Erzurum ve Diyarbakır’a gitmesi gereken iki tır dolusu pirinç ve bir tır dolusu bakır kablonun yönlendirme ile Mersin’deki bir depoya indirildiği tespit edildi. Operasyon sırasında 2 tırla taşınan 50 ton pirinç ve 14 ton bakır kablo, toplam 19 milyon TL değerinde, depoya indirilirken yakalandı.

Elde edilen deliller doğrultusunda depoyu ayarlayan şüpheli A.Ç., savcılık talimatıyla gözaltına alındı. TIR’lardan ikisi, pirinç dolu olarak yediemine teslim edilirken, bakır kablo dolu TIR, belgelerin ibraz edilmesiyle sahibine teslim edildi. A.Ç., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Benzer bir olayda, İzmir’den Konya’ya sevk edilmesi gereken, 800 bin TL değerinde inşaat demiri yüklü başka bir tır da Mersin girişinde yakalandı. Olayla ilgili şüpheli H.G. ise mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

Mersin Emniyeti, vatandaşların huzurunu sağlamak ve dolandırıcılıkla mücadele etmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti.