Ömer Faruk KOCABAŞ / SAMSUN- BHA

Samsun İHH Kadın Kolları üyeleri, kendi yaptıkları yemekler ile biletli bir şekilde kahvaltı organizasyonu düzenleyerek, bilet satışlarından gelen gelirin tamamını Sudan için düzenlenen “Sıcak Yemek Projesi”nde kullanarak yüzlerce vatandaşa yardım eli uzatılacak. Yüzlerce bilet satışının gerçekleştirildiği program kahvaltının ardından konuşmalar ile devam etti.

Samsun İHH Kadın Kolları Başkanı Neslihan Ak, düzenlenen program sonrası yaptığı konuşmasında neden Sudan için bu programı düzenlediklerini şu sözler  ile aktardı, “Yıllardır süren savaş ve doğal afetler nedeni ile kuraklaşan topraklardan dolayı nüfusun %60’ı açlık içerisinde olan bir ülke. Bizler burada bir araya gelerek güzel bir kahvaltı programı yapabiliyorsak onların da en temel haklardan olan yiyecek hakkına ulaşması gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için çaba gösteriyoruz.”

PROGRAMA YOĞUN İLGİ VARDI

Düzenlenen kafenin tamamının dolduğu ve bekledikleri miktarın üzerinde bir yardım toplandığı için mutlu olduklarını ifade eden Kadın Kolları Başkanı Neslihan AK, ” Yardım elinizi Sudan’a uzatmak insanlık görevimizdir ve vicdani sorumluluğumuzdur. Bu anlamlı günde iyilik dolu yüreklerinizle burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Unutmayın ki verdiğiniz her bir kuruş Sudan’daki kardeşlerimiz için umut ışığı olacaktır. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

Atakum’daki kafede düzenlenmesine vesile olan İş yeri sahibi Semih Saygılı’ya da teşekkür eden Kadın Kolları Başkanı Neslihan Ak, ilerleyen projeler ve programlar için de Saygılı’nın sözünü aldı.