Adana-BHA
Adana’nın Kozan ilçesinde 5 büyüklüğünde korkutan bir deprem oldu. Saat 20.07 sıralarında meydana gelen deprem, yerin 20,13 kilometre derinliğinde hissedildi.

Bölgede 10’dan fazla artçı da yaşandı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy da depremin ardından katıldığı bir haber programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

PROF. DR. ERSOY: ARTÇI BİR DEPREM DEĞİL

Depremin Türkiye için normal bir durum olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ersoy “Bu deprem 4 büyüklüğündeki depreme göre çok güçlü bir deprem. Urfa’ya kadar olan geniş bir alanda hissedilmiş ama büyüklüğüne rağmen yıkıcı bir deprem değil. Bu deprem artçı bir deprem değil. 2023’ün artçısı değil”

“6.0’NIN ÜZERİNE ÇIKACAK FAYLAR VAR”

Sabaha kadar artçıların sürebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Ersoy “Bu depremin ardından ‘büyük bir deprem gelecektir’ diye kesin konuşmak çok yanlış olur. Bu deprem artçı değilse  sabaha kadar çok sayıda küçük deprem meydana gelir. Hatta bazısı 4.0 civarında olacaktır. 5.0’ı geçerse bu yeni bir deprem demektir. Daha büyük deprem oluşturacak faylar var mı? Elbette var. 6.0’ın üzerine çıkacak faylar var. Ama 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından hemen bu gelecek demek doğru değil. Bunu söylemek için teknik imkanlarımız yok.  Söylentilere inanmamak gerekiyor. AFAD ve valiliğin açıklamalara uymak gerekir” diyerek uyardı.

Kaynak: Vejdi Uluç