ANKARA-BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Katılım Bankası tarafından Sapanca’da düzenlenen Yöneticiler Zirvesi’ne katıldı. Zirvede, bankanın ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sosyal konut projelerine öncelik vermesi gerektiğini vurgulayan Bakan Kurum, TOKİ ile yapılacak iş birliklerinin Emlak Katılım Bankası’nı önemli ölçüde güçlendireceğini ifade etti.

Emlak Katılım Bankası’nın kentsel dönüşümdeki rolü

Bakan Kurum, konuşmasında Emlak Katılım Bankası ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerine önemli katkılar sağladığını belirtti. “Bu ortaklık, İstanbul’daki konut stokuna katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda depreme karşı sağlam yapılar inşa edilmesine de öncülük edecektir” dedi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle güçlenmeli

Bakan Kurum, Emlak Katılım Bankası’nın yalnızca finansal projelerle değil, sosyal sorumluluk projeleriyle de anılması gerektiğini ifade etti. Yetim çocukların eğitim ve diğer ihtiyaçları için burs gibi imkanların oluşturulmasını önererek, bankanın toplumdaki rolünü güçlendireceğini belirtti.

Murat Kurumm

2025 hedefleri ve halka arz

Emlak Katılım Bankası'nın 2024 yılı sonu itibarıyla ülke ekonomisine 149 milyar lira kaynak sağladığını hatırlatan Kurum, bankanın 2025 yılı hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu. “Genel müdürümüz, 2025 yılı hedeflerini açıkladığında halka arzı da gündeme getirdi. Bu doğru bir ihtiyaç ve bankanın finansal kapasitesini artırarak uluslararası yatırımcılarla iş birliği yapmasına olanak tanıyacaktır” dedi.

Depozito Saha Yönetim Sistemi istihdama katkı sağlayacak

Bakan Kurum, Emlak Katılım Bankası'nın 2025 sonuna kadar 81 ilde hayata geçireceği Depozito Saha Yönetim Sistemi (DSYS) projesinin de önemli olduğuna değindi. Kurum, bu sistemle 85 milyon vatandaşa dokunulacağını, tasarruf sağlanacağını ve üretim ile istihdamın destekleneceğini ifade etti.

Bankanın geçmişi ve bugünü

Emlak Katılım Bankası'nın geçmişte yaşadığı zorlukları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeniden güçlü bir konuma gelmesini de vurgulayan Bakan Kurum, “1987’de kurulan TOKİ ile birlikte bu ihtiyacın azalmasına rağmen, Emlak Bankası geçmişte birçok vatandaşa konut sağlama konusunda büyük katkı sağlamıştı” diye konuştu.

Emlak Katılım Bankası’nın geleceği

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Onur Gök de, bankanın gelecekteki hedefleri hakkında bilgi vererek, sistemin finansal ve teknolojik açıdan büyük bir yenilik taşıdığını belirtti. “Depozito Saha Yönetim Sistemi, e-Devlet'ten sonra en yaygın kamu aplikasyonu olmayı hedefliyor” dedi.

Bakan Kurum’un konuşmasının ardından, Emlak Katılım Bankası’nın gelecekteki projelerine dair beklentiler ve bankanın toplumsal sorumluluk misyonu üzerine değerlendirmeler yapıldı.