“ÇAMBAŞI’MIZ VAR, ŞİMDİ DE GÖNDELİÇ’İ KAYAK MERKEZİ YAPACAĞIZ”
“ÜNYE PORT PROJESİ BİZİ ULUSLARARASI LİGE TAŞIYOR”
“BUNDAN SONRAKİ GÜNDEMİMİZ LİSANSLI DEPO”
“AKKUŞ’A SANAYİ SİTESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçmeden önce Büyükşehir Belediyesinin yatırımları hakkında meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulunan Başkan Güler, yeni kayak merkezi, ağaç sektörü üzerine sanayi kurulması, lisanslı depoculuk gibi birçok alanda müjdeler verdi.
“ÇAMBAŞI’MIZ VAR, ŞİMDİ DE GÖNDELİÇ’İ KAYAK MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Ordu’ya yeni bir kayak merkezi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Güşer, Uludağ, Erciyes, Palandöken gibi kayak merkezleriyle mukayese edilecek bir yerin Göndeliç Tepesi’nde yapılacağını söyledi.
Çalışmalar için teknik raporun hazırlandığını söyleyen Başkan Güler şu açıklamalarda bulundu:
“Göndeliç tabiat harikası bir yer. Çambaşı’mız var, şimdi de Göndeliç’i kayak merkezi yapacağız. Bu çok başka bir şey, bu bir sınıf atlama. Argan’ımız var, Keyfalan’ımız var, Çambaşı’mız var ama bu ayrı bir yer. Çambaş’ı 136 hektar alana sahipken Göndeliç 4 bin hektar. Çambaşı’nda toplam pist uzunluğu 17 km, onu da biz yükselttik daha evvel 5 civarındaydı. Göndeliç ise şu an da 40 km. Uludağ, Erciyes, Palandöken ile mukayese edilecek bir yer. Çambaşı’nda suni karsız kayak sezonu 2 buçuk ay, Göndeliç’te ise 5 ay en az. Çambaşı günlük 4 bin kapasiteli, Göndeliç 30 bin kapasiteli. Bu demek oluyor ki bir sürü insan çalışacak burada. Bu zenginlik demek, sağlık demek. Bu bir zihniyet değişimi. Çambaşı’da bambaşka bir boyuta gidiyor. Göndeliç’te teknik raporlar hazırlandı tabi öyle kısa zamanda olacak bir çalışma değil. Ama her faaliyet iyi niyetli bir adımla başlıyor. Biz de bu adımların çoğunu attık. İnşallah bu gerçekleştiği zaman müthiş bir çalışma olacak”
“ÜNYE PORT PROJESİ BİZİ ULUSLARARASI LİGE TAŞIYOR”
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla geçtiğimiz günlerde ilk Ro-Ro gemi ihracatının yapıldığı Ünye Limanı hakkında konuşan Başkan Güler, projenin Türkiye’yi uluslararası lige taşıdığını vurguladı.
Başkan Güler şöyle konuştu:
“Ünye Port Projesi başlı başına bölgemizin canlanmasını sağlayacak ve daha güzel hizmetlere vesile kılacak bir yatırım. Biz Büyükşehiriz bir yere yapılacak yatırım Ordu’nun 19 ilçesini de ilgilendiriyor. Yaptığımız her bir çalışma bizi başka lige taşıyor. İlk defa Ünye Limanı’nda Ro-Ro gemisi yüklemesi yaptık. Daha evvel çimento, bentonit yüklenen bir yerdi. Varlığı yokluğu ancak ilgililer tarafından bilinen bir yerdi. Şimdi orada Ro-Ro yüklemesi ile tırları olduğu gibi gönderebiliyoruz. Artık biz kasa kasa değil, tırlarla yüklüyoruz. Bu müthiş bir gelişme. Dolayısıyla bunun peşinde bir lojistik bir sistem var. Bu da Ünye’yi Akkuş’u bağlayan Niksar yolu, bu yoldan da tüm Türkiye’deki kuzey-güney aksında her tarafa dağılıyor. Sadece Ordu’yu değil Karadeniz’i, Türkiye’yi uluslararası süper lige taşıyan bir proje. Samsun, Giresun ve Trabzon’daki limanlar şehirlerin içinde ama Ordu’da hiç beklemeden yükleri yüklemek mümkün. Peşinden de Fatsa ilçemizde çalışmalarımız olacak. Bunlar bir taşıma ve lojistik atağı. Bu çalışmalarımızı geliştirerek yolcu gemilerinin, kurvaziyerlerin geleceği, konteynerlerin yükleneceği bir yer haline getireceğiz”
“BUNDAN SONRAKİ GÜNDEMİMİZ LİSANSLI DEPO”
Sadece fiyatını almakla fındığa sahip çıkılmadığını söyleyen Başkan Güler, bundan sonraki gündemlerinin lisanslı depo olduğuna dikkat çekti.
Lisanlı deponun Büyükşehir Belediyesi tarafından organize sanayi bölgesi için satın alınan arazide kurulacağını aktaran Başkan Güler, “Bundan sonraki gündemiz de lisanslı depo olacak. Bu depolara fındığınızı koyacaksınız 3 sene durabiliyor, ucuza elinizden çıkarmayacaksınız. Organize sanayi için 100 dönüm yer almıştık. Buranın içerisinde 20 dönümlük müstakil bir yer var, ya da 80 dönümlük kısma lisanslı depo kuracağız. Buradan da fındığın kontrolünü, piyasasını yapacağız. Fındığa sahip çıkmak budur. Sadece fiyatı almak ile bu iş olmuyor” şeklinde konuştu.
“AKKUŞ’A SANAYİ SİTESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Akkuş’u ağaç sektöründe canlandırmak için ilçeye sanayi sitesinin kurulması adına adımlar attıklarını açıklayan Başkan Güler, “Akkuş’a güzel bir sanayi sitesi yakışır. Bunun yerini seçeceğiz. Ben ağaç sektörü üzerine duruyorum. Eskiden burada sunta, ahşap çalışmaları yapılıyordu, kereste fabrikası vardı. Taş yerinde ağar. Akkuş’un gürgenlerinden çok güzel çalışmalar yapma imkânımız olabilir. Altınordu’da, Fatsa’da sanayi sitemiz var, Ünye’deki kuruldu kurulmak üzere. Mesudiye’de zaten organize hayvan ihtisas bölgesi yapıyoruz. Aybastı’nın süt ve gıda konusunda büyük bir avantajı var” diye konuştu.
“SON 1 BUÇUK YILDA OYUN TARZIMIZ YUKARIDAN AŞAĞI DOĞRU OLACAK”
3 buçuk yılı geri de bırakarak son 1 buçuk yıla girdiklerini ifade eden Başkan Güler, geri kalan süreçte çalışmaların yukarı ilçelerden aşağı ilçelere doğru olacağını dile getirdi.
Başkan Güler, şunları kaydetti:
“Son 1 buçuk yıla girdik. Oyun tarzımız yukarıdan aşağı doğru olacak. Aybastı’dan, Mesudiye’den, Gürgentepe’den aşağı ineceğiz. Pozitif belediyeciliği onların lehine kullanacağız. Üretimi yukardan aşağı yapacağız. Alt yapıları ile birlikte aradaki farkı azaltacağız. Yepyeni bir Ordu’yu birlikte çıkaracağız.”